Etusivu » Ruokaohjeet » Cocktail-kirsikka (säilykekirsikka)

Mehukkaat coctail-kirsikat jenkkityyliin sopivat esim. jäätelön koristeeksi tai drinkkeihin. Teolliset Maraschino-kirsikat valkaistaan kemikaalein (mm. rikkidioksidilla) ennen värjäystä joten samanlaista läpikuultavuutta ei tätä reseptiä noudattaen saavuteta mutta maku on sitäkin parempi..

Itse tehtyjä cocktail-kirsikoita vaniljajäätelön kera

Cocktail-kirsikka (säilykekirsikka)

Arvosana 3.55, ääniä 11
Tulosta Jaa Facebookissa
Pääraaka-aine: Marjat ja hedelmät
Annoksia: 15
Valmistelu: 30 minuuttia
Kokonaisaika: 30 minuuttia

Raaka-aineet

Valmisteluun

  • 2 l Kirsikka mitä tuoreempia, sen parempi
  • 2 rkl Suola
  • 2 l Vesi

Säilöntään

Valmistusohjeet

  • Pese ja poista siemenet/varret kirsikoista. Jäljelle pitäisi jäädä n. 700g kirsikoita.
  • Liota suola kahteen litraan vettä. Lisää kirsikat seokseen ja anna seistä vähintään 6 tuntia tai vaikka yön yli. Jos kirsikat koittavat kellua niin laita painoksi jokin lautanen esimerkiksi.
  • Huuhtele kirsikat kylmällä vedellä.
  • Kiehauta sokeri ja 2dl vettä. Sekoita kunnes sokeri on sulanut kokonaan. Lisää kirsikat ja keitä uudestaan 3 minuuttia. Ota kattila pois hellalta ja lisää väriaine.
  • Anna seistä vuorokausi viileässä paikassa.
  • Vuorokauden kuluttua erota kirsikat nesteestä ja kiehauta nestettä 2 minuuttia, lisää Atamon (säilöntäaine jota saa ainakin isommista marketeista) ja manteli-aromi. Tämän jälkeen kaada kiehuvan kuumana säilytysastioihin joihin kirsikat pakattu tiiviisti.

Reseptissä huomioitavaa

  • Siemenet on kätevin poistaa siihen tarkoitetulla välineellä (”Cherry pitter”).
  • Purkit tulee pestä ja keittää ennen käyttöä säilymisajan maksimoimiseksi.
  • Tällä reseptillä saat täytettyä n. litran säilykepurkin. Reseptin määriä voit suurentaa jos haluat mutta jos esim. teet tupla-annoksen niin lisää elintarvikevärin ja mantelin määrää vain 1.5 kertaiseksi.
  • Säilö viileässä paikassa.
  • Odotteluun menee yhteensä useita päiviä mutta itse tekeminen on helppoa, nopeaa ja hauskaakin.
  • Lopputuloksena on isompia, mehukkaampia ja maukkaampia kirsikoita kuin kaupasta valmiina ostetut.
  • Tarjoile vaikka jäätelön kera, drinkeissä tai syö suoraan purkista, nam!

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptin arvostelu